Dua daripada tiga orang Eropah melompat dari satu peranti ke peranti lain apabila menonton kandungan penstriman

Sesiapa sahaja yang berkongsi akaun Netflix mereka atau mana-mana platform VoD lain dengan keluarga mereka mengetahui perkara ini. Setiap ahli keluarga mempunyai keutamaan khusus tentang cara melihat kandungan dan tempat untuk melihatnya. Terdapat mereka yang sentiasa berada di hadapan televisyen untuk dapat melihat kandungannya, tetapi juga mereka yang lebih suka melakukannya dari tablet mereka.

Dan untuk itu kita mesti menambah bahawa akses kepada kandungan itu sendiri berubah. Kami menyesuaikannya dengan keperluan khusus setiap saat. Anda mungkin tidak membenci apa-apa selain daripada menonton kandungan pada skrin telefon pintar anda, tetapi jika itu yang membolehkan anda tidak bosan hingga mati dalam perjalanan kereta api atau kapal terbang, anda akan melakukannya.

Oleh itu, ulasan Warc terkini tidak begitu mengejutkan. Menurut kesimpulan mereka, yang berdasarkan data daripada kajian yang dijalankan oleh Magnite, dua daripada tiga penonton Eropah adalah berbilang peranti dalam akses mereka kepada kandungan. Semakin tinggi pendapatan isi rumah Eropah yang dipersoalkan dianalisis, semakin besar kemungkinan bahawa lebih banyak jenis peranti digunakan untuk mengakses kandungan.

Di samping itu, kajian ini berdasarkan data khusus dari lima negara Eropah untuk mewujudkan kesimpulannya, yang membolehkan kita memahami perkara-perkara juga dalam konkrit. Salah satu negara yang dianalisis ialah Sepanyol.

Sepanyol ialah negara kedua di mana peratusan penonton televisyen yang lebih tinggi mengakses kandungan penstriman mereka pada satu peranti. Mereka adalah 32%, hanya melepasi 36% Perancis. Sepanyol adalah, ya, dengan 28% negara di mana lebih sedikit pengguna melihat mereka dalam dua. 40% mengakses kandungan ini pada tiga atau lebih peranti, sesuatu yang hanya melebihi 43% yang dimiliki oleh United Kingdom dan Itali.

Apakah maksudnya

Data dalam kajian ini adalah rasa ingin tahu yang ketara, tetapi juga merupakan maklumat penting untuk pemasar dan maklumat yang memberitahu mereka bahawa masa depan akan menjadi rumit. Pemecahan khalayak antara peranti dan fakta bahawa mereka melompat dari satu ke satu sama lain menjadikannya semakin sukar untuk mengukur khalayak.

Menentukan siapa dan apa yang sedang menonton apabila peranti ditambahkan pada persamaan dan lompatan yang lebih kompleks di antara mereka. Untuk menentukan kejayaan atau kegagalan kandungan, ini merumitkan perkara, tetapi ia juga melakukannya untuk menjual dan membeli pengiklanan dalam perkhidmatan yang memilikinya.

Dan apabila semakin banyak perkhidmatan yang disokong iklan muncul dan pasaran kelihatan lebih menerima format itu, masalah itu akan semakin menjadi salah satu faktor yang merumitkan dalam pasaran pengiklanan dalam talian.

Pemasar bukan sahaja perlu menavigasi perairan rumit persekitaran baharu, tetapi juga persekitaran yang mengukur sesuatu adalah lebih sukar daripada dalam tetapan tradisional. Industri menyedari situasi ini: bukannya mengukur khalayak, mereka sedang bersedia untuk memacu metrik yang dikaitkan dengan perhatian. Jika anda tidak dapat mengukur tunggakan orang yang melihatnya, anda mungkin perlu menumpukan pada cara mereka melihatnya dan berapa banyak masa yang mereka luangkan untuknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *