Flavour Clash: Mengapa Trend Terbesar Terkini dalam Pemasaran Jenama Makanan Melancarkan Produk dengan Perisa Tidak Dijangka

Idea ini mungkin kedengaran agak gila, tetapi ia cepat menjadi viral. Di Galicia, di mana Larsa adalah tanda cinta dan produknya digunakan dengan penuh semangat peminat, yogurt terbaharunya menjadi salah satu perkara yang diulas berulang kali di rangkaian sosial (walaupun terima kasih kepada tweet daripada beberapa akaun dengan tarikan gema menjadi umum kepada Negeri).

Larsa telah melancarkan satu siri yogurt dengan rasa yang tidak dijangka. Terdapat toxo dan verbena, bunga tua dan bunga violet. Mereka bukan perisa biasa di lelangit, tetapi ia adalah tumbuhan yang sangat dikenali, sekurang-kurangnya untuk pengguna khusus mereka. Ia adalah tumbuhan yang banyak terdapat di kawasan desa Galicia, yang mengelilingi tanah tempat lembu merumput.

Yogurt dengan perisa yang tidak dijangka dilahirkan dalam rangka program inovasi yang telah dijalankan oleh syarikat dengan Universiti Santiago de Compostela. Mereka berusaha untuk memberi ganjaran kepada idea-idea yang cemerlang dan menarik.

Perkara yang menarik ialah yogurt ini sesuai dengan trend menaik, iaitu menghasilkan perisa yang tidak dijangka dan membuat gabungan makanan yang menarik dan mengejutkan. Mereka, sebenarnya, trend besar terkini dalam penjenamaan bersama dalam dunia makanan. Toxo dan verbena bukanlah jenama, benar, tetapi idea untuk menarik perhatian dan mengejutkan adalah sama.

Di Amerika Syarikat, kecenderungan untuk membuat “mashup” yang tidak dijangka telah menjadi salah satu sumber baru muncul syarikat makanan untuk menarik perhatian dan mencipta produk terobosan. Ia adalah salah satu trend pemasaran yang hebat yang membolehkan anda memasuki perbualan.

Contoh hebat terakhir ialah aiskrim istimewa yang dibuat dengan perisa Mac dan Keju. Mac and Cheese ialah hidangan makaroni dan keju klasik Amerika, yang dimakan sudah menggunakan sistem pra-masak. Ia adalah makanan selesa yang mempunyai kotak produk di belakang yang memberikan anda semuanya separuh siap. Produk yang paling popular ialah Kraft dan Kraft adalah orang yang telah menutup perjanjian untuk melancarkan ais krim dengan kerjasama terhad dengan kedai ais krim kultus.

 

Rasa baru, bergema di media

Campuran perisa yang tidak dijangka ini tidak begitu pelik dalam budaya lain, tetapi pasaran barat adalah, seperti yang dijelaskan dalam FastCompany, di mana mereka telah membuat analisis trend ini.

Langkah itu, mereka percaya, akan memungkinkan untuk menjadikan perisa baharu popular dengan pengguna Barat (aiskrim keju tidak mengejutkan pengguna di Filipina, contohnya, mereka ingat), tetapi juga mengejutkan dalam konteks yang nampaknya mustahil untuk dilakukan. jadi. Seperti yang dijelaskan oleh penganalisis Forrester, edisi terhad ini “mempunyai nilai PR dan cepat dijual.” Dan mereka melakukannya di pasar yang tidak banyak ruang untuk bergerak dan melakukan perkara yang berbeza.

Di samping itu, banyak kali ia berfungsi bukan sahaja sebagai elemen kejutan kerana perisa yang disatukan, tetapi juga kerana potensi untuk penjenamaan bersama, menyertai tarikan dua jenama. KFC bekerjasama di AS dengan rangkaian pawagam untuk membuat popcorn berperisa sandwic ayam, dan Taco Bell dan Doritos adalah antara perintis, melancarkan produk hibrid seawal 2012.

Kerjasama telah berkembang sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan tidak akan berhenti. Rasa yang mengejutkan dan tidak dijangka akan terus berfungsi sebagai tuntutan yang kuat kerana, seperti yang ditunjukkan dalam analisis, mereka terus menjana penglibatan yang tinggi di rangkaian sosial dan rangkaian perbualan dalam media. Tindakan ini menjadi berita, berita yang ingin tahu dan positif yang menjana gelombang akhbar yang baik.

Dan itulah yang diperlukan oleh semua jenama ini. Jika itu bermakna membuang smothie kacang sarapan Inggeris (yang telah dilakukan), jadilah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *