Sepertiga pengguna lebih suka streaming dengan iklan dan membayar lebih sedikit atau tidak ada apa-apa untuk kandungan mereka

Salah satu sebab yang menyebabkan VoD menjadi kuat di kalangan penonton adalah publisiti. Sebaliknya, ketiadaannya. Bertahun-tahun menonton televisyen dan terpaksa mengambil jeda iklan yang sangat lama menyebabkan penonton bosan dengan pengalaman itu. Platform streaming hadir dengan harga yang kompetitif, yang tidak berfungsi sebagai penghalang untuk membayarnya, tetapi juga dengan tuntutan untuk melihat apa yang anda mahukan, bila anda mahu dan tanpa iklan. Pengguna membeli model tersebut.

Ketika pasaran VoD terhad kepada beberapa pemain dan ketika perkhidmatan yang harus dibayar oleh pengguna Internet tidak begitu banyak, idea untuk mengumpulkan perkhidmatan berbayar tidak begitu luar biasa. Pada akhirnya, rang undang-undang itu tidak banyak, kerana anda membayar untuk ini, itu dan paling banyak satu item lagi.

Semua itu mula berubah ketika televisyen runtuh dan semua orang menginginkan bahagian pai streaming mereka, untuk memastikan mereka menjaga penonton mereka. Secara selari, paywall mula didirikan di lebih banyak tempat. Pada masa ini, sebenarnya, hampir semua media rujukan umum mempunyai beberapa sistem yang menghadkan akses dan mendorong pembayaran.

Dengan perlu membayar lebih banyak barang, pengguna mula tepu. Sebenarnya, istilah diciptakan untuk membicarakannya: mereka mengalami penat lelah. Tidak melayan perkhidmatan yang mereka biasa nampak mustahil, tetapi tidak mendapat perkhidmatan baru. Hanya mereka yang memiliki nama yang kuat, seperti halnya Disney, yang berjaya melupakan kepuasan pengguna Internet untuk pembayaran. Untuk semua orang, akaunnya rumit.

Atas sebab ini, pengembalian iklan: perkhidmatan baru yang muncul di Amerika Syarikat, kompas ke mana arah pasaran streaming, telah atau hanya memilih model dengan pembayaran dan iklan yang dikurangkan atau untuk menawarkan pilihan untuk membayar lebih sedikit dan melihat tindakan jenama.

Pengguna bertindak balas. Sekiranya anda mengambil kira bahawa senarai cara menonton kandungan streaming percuma di Sepanyol menjadi semakin umum, semuanya menunjukkan bahawa di sini juga.

Sakit membayar
Isu itu bukan firasat. Itulah yang dikatakan oleh statistik. Kajian bersama oleh Future Today dan Variety Intelligence Platform telah menganalisis persepsi yang dimiliki orang Amerika terhadap AVoD, streaming dengan iklan.

Pengguna melihatnya dengan mata yang baik, sehingga mereka percaya bahawa ini adalah cara untuk mengurangkan atau menghilangkan beberapa perkara yang mereka bayar. 50.6% daripada mereka yang disurvei mengatakan bahawa mereka lebih suka menggunakan streaming dengan iklan untuk mengurangkan apa yang mereka bayar atau langsung tidak membayar sama sekali.

Data dijelaskan kerana pengguna telah mencapai had mereka: mereka sudah bosan membayar terlalu banyak. 35.5% sudah menjangkakan untuk mengurangkan langganan mereka dalam 12 bulan akan datang dan 15% telah meninggalkan perkhidmatan penstriman pada tahun lalu.

Iklan yang menayangkannya di perkhidmatan ini belum habis dan diterima secara positif oleh penonton. Persepsi yang dominan, menurut kesimpulan kajian, adalah bahawa pengguna percaya bahawa mereka lebih relevan dengan minat mereka daripada yang disajikan oleh TV biasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *